sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Syvää Joulua!


Kuva (kyl, minähän se siinä! Klikkaamalla suurenee) tiivistää aika hyvin mitä viikon aikana on tapahtunut. Kävin sukeltamassa 66 vuotta sitten uponneissa japanilaisissa sotalaivoissa mikä oli ehdottomasti yksi upeimmista seikkailuistani tähän mennessä. Tuntui kuin eläisi jotain elokuvaa tai fantasiaa, juuri näitä juttuja mitä ei uskoisi koskaan kokevansa livenä. Mitään elokuvista tuttuja jättiläistursaita tai todellisia jännitystekijöitä sentään ei ollut ympärillä. Titanic -leffan tunnuskappale tosin on täällä aika suosittu karaokehitti.

Toisekseen joulu on vallannut Filippiinit. Täällä on joululaulukulkueita, paraateja, koristelukilpailuita, jouluhuumaa ja -tunnelmaa joka vaihtelee hurmaavan, hartaan ja naurettavan välillä. Ei pelkästään shoppailua. Kreisein tapahtuma oli kolmipyöräisten mopojen joulukisa, jossa pisteitä sai kulkuneuvon jouluhenkisyydestä ja jostain malliajosta eli ilmeisesti kerrankin liikennesääntöjen noudattamisesta. Yhdenkin katolla Joulupukki ja Jeesus nuket ratsastivat yhdessä yksisarvisella satojen vilkkuvalojen ja pumpulin seassa.

Lähetin Suomeen päin kasan joulukortteja, tosin pahoin pelkään etteivät ehdi ennen pyhiä. Postitoimisto oli niin etäisessä kolkassa etten osaa sanoa käyttävätkö pullopostia vai kirjekyyhkyä. Osa korteista on kosteusvaurioisia, tuli vahingossa vähän merisuolalla maustettua niitä ja muita kamoja.

Tahtoisin kovasti kehua tässä vaiheessa Filippiinien ystävällistä ja yltiöpositiivista elämänmenoa ja kulttuuria, mutta vasta yksi osa maasta on nähty ja se oli kuulemma kaikkein turmeltumattomin. Nyt olen taas Manilassa päivän tai kaksi, laivamatka tänne sujui rauhallisissa vesissä mitä nyt meille näytettiin kokonaiset 4 eri katastrofielokuvaa joista yksi liittyi laivaonnettomuuksiin. Pistän tämän Jumalan siunauksiin luottavan miehistön huumorintajun piikkiin. Ystäväni Otto saapuu maahan lähipäivinä ja lähdemme siitä sitten pariksi viikoksi Visayasin saaristoon Keski-Filippiinejä valloittamaan.

Tässä kuvia menneiltä viikoilta, oikein iso (tylsä) joulupaketti:

Palawan: http://s624.photobucket.com/albums/tt325/ajpk/Philippines/Palawan/

Coron: http://s624.photobucket.com/albums/tt325/ajpk/Philippines/Coron/

1 kommentti:

  1. Tonttu siinä tarkkailemassa, ovatko kalat olleet kilttejä?:D Nauratti taas, etenkin katastrofileffat laivalla ja etelän joulu. Ihan ymmärrettävää kyllä sinänsä, että filippiiniläiset tekevät joulusta ihan omanlaisensa ja omaan kulttuuriinsa sopivan karnevaalin - vähän vaikea kai sinne olisi luoda sellaista "sinisten hankien hiljaista taikaa" - tunnelmaa.:)

    Hyviä sukellusseikkailuja ja oikein iloista joulua!

    VastaaPoista