tiistai 13. lokakuuta 2009

Suunnitelma(ton)

Matkan yksi tarkoitus on kierrellä mahdollisimman monen Kaakkois-Aasian maan kamaralla, saada kuva luonnon, ihmisten ja yhteiskuntien erilaisuuksista jne. Fakta on kuitenkin että kaikkialle ei aina ehdi, enkä todellakaan aio kiirehtiä reissulla joten reittisuunnitelmaa oli hieman hankala laatia. Alunperinen idea oli elää ja kiertää aluetta spontaanisti omien halujen mukaan, tosin olin tottakai lukenut ja kuullut monista hyvistä mestoista joilla varmasti tulen käymään.

Monessa alueen maista saa oleskella 30 päivää per viisumi (Vietnamissa 15), uuden saa kun hyppää rajan yli ja tulee takaisin. Tämä tuo omat mutkansa matkaan tai vähintään pakottaa liikkumaan, koska aioin oleskella useita päiviä ellen jopa viikkoja siellä minne aina pysähdyn. Piirsin kuitenkin oman pään selventämiseksi ja teille selitykseksi pari viivaa kartalle (siniset lento- tai laivamatkoja, punaiset menevät maata pitkin).


Kiitos työetujen, sain kohtuuhintaisen lipun ennakkotiedoista poiketen Bangkokiin Tokion kautta, johon tutustun päivän tai kahden ajan. Thaimaan pääkaupunkiin lennettyäni hengaan lähiseuduilla hetken ja hankin pari puuttuvaa varustetta ja paperilappua jotta visiitti Burmaan olisi mahdollinen, joka onkin sitten seuraava kohde. Tämän jälkeen lento Balille, Jaavan läpi Jakartaan mistä lento Borneon viidakkoon ja Bruneissa käymään. Siitä KL:n (Kuala Lumpur) kautta Sumatralle missä tutkimisen ja hutkimisen jälkeen Singaporeen ja tietä pitkin Malesian ja Etelä-Thaimaan läpi Kambutsaan, Vietnamiin ja Laosiin. Keväälle jätän kukkaan puhkeavan Kiinan ja lopulta kotiin Honkkarista.

- 1 kuukausi Thaimaa, Myanmar
- 2 kuukautta Indonesia, Malesia, Brunei, Singapore
- 1 kuukausi Thaimaa
- 2 kuukautta Kambotsea, Vietnam, Laos
- 1 kuukausi Kiina, Macau, Hongkong

Ehkä näin, ehkä jollain toisella tavalla, tuleva näyttää. Yksi ainoista toivomuksista olisi joulun tai uudenvuoden tienoilla käydä löylyillä kunnollisessa suomalaisessa saunassa. Tiedän että niitä löytyy maailmalta, nyt pitää vain löytää sellainen.

Lähtöön semmonen 15 tuntia. Aika rauhaisa olo, ei hermostuta eikä jännitä, varmaankin leppoisa ilme ja lievä hymynkare naamalla. Mukaan lähtee keskikokoisessa repussa noin 10 kiloa tavaraa; kymmenen paitaa/housua, 10 sukkaa, 10 kertaa n pikkukilkettä, riippumatto sekä kamera ja läppäri jotta muistojen ja fiilisten tallentaminen onnistuu helpommin.

Taustalla soi The Who - I can see for miles

Nähdään taas pian ystävät hyvät!

1 kommentti: