maanantai 2. marraskuuta 2009

Vihaan matkustamista...

DARRASSA! Sain melkein huijattua. Mahtavaahan tama on taas selvin pain.

Haile haile, taalla Burma ja puuttuvat 'a''a'kk'o'set. Naista huolimatta blogia pukkaa, hetki tosin meni ensin kun nettikahvilan tyttonen hakkeroi hallituksen palomuureista lapi ja tamakin sivu saatiin auki. Voi olla etta en pariin viikkoon enaa paasekaan lukemaan sahkopostia tai blogia.

Tosiaan viime viikko vierahti Bangkokissa viisumia saataessa ja loppuviikko sunnuntaista lentoa odotellessa. Loppuviikosta sain yhteyden kaupunkiin toita tekemaan saapuneeseen frendiini Mikaeliin ja olikin overisiistia hengata jonkun tutun kanssa viikonloppu trooppisessa sekamelskassa, viimeisen yon halloween hibulatkin loppuivat sopivasti kaksi tuntia ennen lentokentalle lahtemista. Tottakai nukuin keskustan sivukujan kivipenkilla 5 minuuttia liian pitkaan ja joudun karraytymaan lentsikkakentalle taksilla suht konkurassa. Huolellisella veden tankkaamisella jo alkuillasta tuli kuitenkin valtyttya kaikkein kauheimmalta katastrofilta ja legendaariselta tropiikin kaatajalta, paivantasaajan kankkuselta.


Keitolla hyvassa seurassa, tyly rippaus mut enivei

Sekoilut sikseen, oli saapua huoppuen entiseen Burmaan eli Myanmariin. Olen nyt toista iltaa taalla paakaupungissa Yangonissa, missa kaikki on jattimaista ja kultaista, porukka mukavaa ja rakennukset romahduspisteessa. Ensisilmaykselta jos paikka pitaisi jotenkin summata, sanoisin etta Eurooppa 50 vuotta maailmanlopun jalkeen olisi aika osuva. Puoli vuosisataa sitten brittilaiset kolonialistit jattivat itsenaistyneen kukoistavan maan kauniine lansimaalaisine rakennuksineen, ja siita lahtien kaikki onkin mennyt pain prinkkalaa.
Pari sotilasvallankaappausta ynna muuta tempausta ovat pitaneet voimavarat minimissa ja luonto on vetanyt infrastruktuuria perusteellisesti turpaan, kaikki on ransistynytta tai hylattya muutamaa hullunkurista projektia lukuunottamatta. Esimerkkina uutuuttaan kiiltava Centralpoint Towers liikekeskuspilvenpiirtaja, joka nokottaa tyhjillaan koska maasta ei viela loydy yhtaan suuryritysta sen massiivisiin tiloihin. Tulevaisuus nayttaa kuitenkin hyvalta, vaalit ovat ensivuonna ja nuoriso on kapinoinut ja pyorittaa nyt hiphopppia ja rokkia.

Maa kylla muuten vaikuttaa todella lupaavalta. Taalla on isompia monumentteja kuin juuri missaan, hirvea maara on kaikenlaista saatoa kuten rahanvaihtoa pimeilla markkinoilla ja yllattavan moni osa englantia, sita kun koulussa on opetettu samalla tavalla kuin Suomessa ruotsia. Ja eika taalla nyt niin alyttoman koyhaa ole, tai kovasti on ainakin yritetty saada kaupunki loistamaan kuin mika tahansa kapitaali taalla pain maailmaa, mita nyt kaikki tuotemerkit on muita kuin lansimaalaisia lahes kansainvalisen kauppasaarron vuoksi. Autoja on paljon joskin melkein kaikki romuja ja melkein mita tahansa voi ostaa.

Huomenna lahden pohjoiseen erittain huonoja teita pitkin, lyhyt bussimatka kestaa melkein koko paivan. 24. paiva tata kuuta on tarkoitus lentaa takaisin Thaimaahan ja sunnata muutama paiva myohemmin etelaan Indonesiaan ja uudenvuoden tienoilla Balille. Ensi kertaa odotellessa, heippatirallaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti