sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Kuala Lumpur

Arpomalaulu antoi tulokseksi ensin tamanhetkisin pisteeni, Kuala Lumpurin, ja huomenna 7. paiva piipahdan taivaissa ja laskeudun Borneon kamaralle, Brunein sulttaanikuntaan. Borneossa suurimpana kohteena Kota Kinabalun luonnonpuisto.

Kuala Lumpur tai KL (lausutaan amerikkalaisittain Kei-Ell) kuten modernit malesialaiset sita itsekin kutsuvat, on maan paakaupunki ja yksi naitten seutujen hienoimpia megapoleja. 90-luku toi Kaakkois-Aasiaan valtavan talouskasvun ja KL on siita kertova suuri maamerkki. On maailman melkein korkeinta sita ja tata, on monorailia ja metroa, jarkyttavan kokoisia kauppakeskuksia ja hotelleja, kumituotekonferensseja ja elektroniikkakeitaita seka turisteille vaikka mita ilmaisnaytteita.

Minulla ei ollut niin tarkkaa nakemysta ennen, mutta nyt pidan Malesiaa Thaimaata kehittyneempana maana. Kaikki on ollut hiuksen hienosti hienompaa. Lisaksi ruoho nayttaa vihreammalta ja sita on, jos mahdollista, enemman. Tekisi mieli sanoa etta kyseessa on Aasian Amerikka. Siis niin laskeja ihmisia taalta loytyy! Ja ihan lapsia myoten, pulleita ja tuhmasti kayttaytyvia kakaroita. Muuten ihmiset taallakin kylla varsin mukavia.

Vaikka Malesia on enemmistoltaan muslimimaa, ja loputkin asukkaat ovat joko kiinalaisia tai hinduja, vietetaan taalla ilmeisesti joulua. Tai mitapa sita sen enempaa hurskastelemaan, ostoskeskuksissa ja hotelleissa vain naita joulukoristeita taitaa olla naytilla:

Vaan kenen lie tamakin valtaistuin?

Suurimmat nahtavyydet Kualassa ovat Petronas kaksoistornit ja niiden valinen silta, jolle ei paasteta kuin muutama henkilo paivassa ja nain jai kaymatta, seka KL Tower, 412 metrinen mediatorni jonka huipulle en hintansa tahden viitsinyt vaivautua. Molemmista loytyy muutama kuva, seka pari muuta otosta taalta (kamera toimii taas jotenkuten):

http://s624.photobucket.com/albums/tt325/ajpk/KL%20Malesia/

1 kommentti:

  1. Sielläpäin maailmaa joulu taitaa olla sellainen karnevaalimaisempi juhla? Mikäs siinä, syitä juhlimiseen ei koskaan ole liikaa, vaikkei nyt omaan uskontoon ihan istuisikaan. Parasta olisi, jos joulu olisi porrastettu ympäri maailmaa, silloin voisi toimia ympärivuotisena joulupukkina ja kiertää samalla maailman.:)
    Aika hervoton tuo "piparitalo"!:)Pitäisiköhän hankkia ämpärillinen elintarvikeväriä ja tehdä tuollainen aidosta piparkakusta?
    Luonnonpuisto kuulostaa ihanalta, toivottavasti ehdit ottaa kuvia eläimistä!

    VastaaPoista