torstai 10. joulukuuta 2009

Salam alekum!

Brunein sulttaanikunta takana, otti puolitoista tuntia paasta sielta pois Labuaniin korkeasaaren lautan serkulla, Muhahibeeb III:lla. Huhhuh olipa tylsa paikka. Ajattelin etukateen etta tuolla pitaa ehdottamasti kayda kaantymassa, varmaankin jokin salattu ihmelandia. Ja viela mita, ehka tyhjin lippu minka olen koskaan hankkinut. Maassa on vahemman ihmisia kuin Helsingissa, ja ne on kaikki levitetty niin ettei suurinkaan asutuskeskus ole kummoinen. Pari isoa pankkia, parkkipaikkaa ja isoa moskeijaa.

Kaikki jarkevat kyltit tai julkinen infra kuten riittavat jalkakaytavat tai bussiyhteydet maan ulkopuolelle olivat olemattomia. Eipa niita tarvitakaan kun kaikilla perheilla tassa maassa on oma auto, kiitos sulttaanin. Maata mainostetaan lauseella Kingdom of Peacefulness mutta eipa automobiileilta saanut olla rauhassa kuin sisatiloissa. Muista ihmisista ei sitten tarvinnutkaan valittaa, niita harvoin naki lahelta, kaupoissakaan ei tarvinnut jonottaa. Mitaan kultapylvaita tai muita Myanmarista tai Dubaista tuttuja juttuja ei tullut vastaan, kaikki rakennelmat olivat hyvin maanlaheisia joskin islamilaisen arkkitehtuurin yksityiskohtia oli melkein joka rakennuksessa. Yksinkertaisesti tylsaa.

Bruneissa olisi myos mahdollisuus kayda viidakkokaynnilla rahaa vastaan mutta saastin sen muualle Borneoon, vaikka eipa Brunei ollut mitenkaan alyttoman kallis paikka. Viidakko kylla puskee taalla Borneossa kaikkialta lapi, Brunei ei ollut poikkeus. Esimerkiksi puissa kasvaa muita kasveja kuten kaktuksia, isoja pensaita, muita puita ja saniaisia. Puska nayttaa kaikkialla olevan ns. low junglea, eli aluskasvillisuus kasvaa silmien ylapuolelle ja on jokseenkin lapitunkematonta. Vehreytta lisaa se etta kaytannossa joka paiva sataa, joko iltapaivalla tai illalla. Siis ympari vuoden.

Meren ja joen aarelle levittyvasta Bruneista loytyi myos oma pieni vedenpaallinen pylvaiden paalle rakennettu kyla tai slummi, missa tuli pari tuhoutunuttakin taloa vastaan. Tassa oma lempikuvani paikasta ja lisaa kuvia taalla: http://s624.photobucket.com/albums/tt325/ajpk/Brunei/


1 kommentti:

  1. Aika karu kuva, vessa vain jäänyt pystyyn.:) Onneksi olet reissussa niin pitkään, että ei varmaan haittaa, vaikka välillä osuu tylsempiäkin paikkoja matkan varrelle. Voipa nyt sitten yliviivata tuon maan Minne mennä -listasta.

    Viidakko kuulostaa kauniilta ja jännittävältä! Sade kuulostaa turhankin tutulta...:) Tänne on ensi viikolla luvassa lunta ja pakkasta!:)

    VastaaPoista