torstai 3. joulukuuta 2009

Malesian stoppi

Selamat malam, kuten maleesit sanovat. Jouduin pysähtymään pariksi päiväksi tänne Malesian Penangiin odottamaan seuraavaa laivamatkaa Indonesian puolelle Sumatran saarelle. Tiedossa on 6 tunnin matka Helsinki-Tallinna väliltäkin tutulla katamaraanialustyypillä. Toisaalta juuri nyt arvon lahdenko sittenkin Borneoon...

Penang on hassu paikka. Taas kerran se on yksi brittien entinen tukikohta jonka asutuskeskusta kutsutaan Georgetowniksi. Tästä johtuen täältä löytyy vanhoja ja uusia rakennuksia parin sadan vuoden ajalta, kaikki sekaisin keskustassa. Joka toinen kortteli on malesialainen, intialainen, kiinalainen tai arabialainen. Eri uskontojen temppeleiden suitsukkeiden tuoksuihin törmää silloin tällöin, ja moskeijoiden kuulutukset lyövät säännöllisesti läpi ovista ja ikkunoista.

Mites siellä Suomessa, vieläkö sataa vettä vai tuleeko jo lunta? Täällä tuli saapumispäiväni parikymmentä senttiä vettä reilussa tunnissa, jouduin kahlaamaan sääriä myöten aina kun piti ylittää katu. Samassa vedessä lillui sitten tietenkin myös kaikki lika ja moska mitä kaduilla oli, ei ollut kaikkein kaunein näky. Malesian ja Indonesian sadekausi onkin pahimmillaan joulu- ja tammikuussa, mutta se tarkoittaa että sataa silloin tällöin, ei koko ajan eikä edes joka päivä. Ero sadekauden ulkopuolella on että ei sada ollenkaan.

Ennen Malesiaan saapumista pysähdyin matkalla Bangkokista tutulla Koh Phayamin saarella. Se on hieman vaikeakulkuisen matkan päässä joten kaikki turistit eivät jaksa vaivaantua, tuloksena rauhallinen ja roskaamaton paratiisi, eli ei ole ns. pilalla tai Kanariana. Ja koska se on saari, vedet ovat siniset ja kirkkaat. Saaret voittavat rannikon aina mennen tullen. Olisin ottanut pari kuvaa hienoista vaahtopäistä mutta kamera taitaa olla rikki, imee uudetkin paristot tyhjäksi parissa sekunnissa. Tässä silti yksi otos eri ajalta mutta samalta paikalta:

1 kommentti:

  1. Tänä aamuna oli maassa LUNTA!:) Me leivotaan täällä piparkakkuja, joulufiilis päällä. Varo niitä likaisia vesiä, niissä voi olla pöpöjä. Vaikka ootkin sellainen rautamaha.:) Jos menet Borneoon, sano terkkuja orenkeille!

    VastaaPoista