sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Tyynenmeren reunalla

Blogi virtaa näinä päivinä vauhdilla, joskin seuraavaan viikkoon tai kahteen ei välttämättä tule taas kirjoituksia.

Lento Filippiineille myöhästyi tunnilla kun aikamoinen kaatosade yllätti ja lentoyhtiön väen piti hommata jostain kaikille matkustajille sateenvarjot - koneeseen oli terminaalista kuitenkin 20 metrin kävely. Kone tärisi toisen tunnin ajan kun lennettiin varmaan suurimman pilven läpi mitä olen koskaan kokenut.

Määränpäässä alkoi sekamelskan ihmettely, maa muistuttaa enempi jotain Hondurasia kuin Aasiaa, ja minä kun luulin että Singapore oli alueen uniikki kohde. Katolilaisuus ja espanjalaisten ja amerikkalaisten perintö näkyy kaikkialla.

Manilassa kului ensin päivä etsiessä laiva-aikatauluja ja yhtiöitä, lopulta selvisi että lähes kaikki reitit Palawan saarelle, mikä oli ensimmäisenä listallani, olivat telakalla tai tauolla. Tämän jälkeen yritin hankkia netistä halvan lentolipun (kaupungista toiseen lentää parhaimmillaan alle 20 eurolla) mutta sitä ei lentoyhtiön sivuilta pystynytkään ostamaan. Yhtiön lipputoimistossa lippu oli positiivisena yllärinä pari sataa pesoa eli hyvän aterian verran halvempi.

Jätin pääkaupungin rauniokohteet ja muut nähtävyydet myöhemmälle visiitille, jalka on vieläkin vähän kipeä kun kävelee. Tällä nopealla katsahduksella jäi sama fiilis kuin monesta muustakin Aasian metropolista; rikkaita ja köyhiä on sikin sokin, ruokaa on jos jonkinlaista ja kaikenlaisia helppoheikkejä riittää. Vietinkin lopulta enempi aikaa hostellin kattoterassilla lukien uutisia jne., toisena iltana tarjolla oli jopa ilmaista viiniä mikä teki seuraavan aamun matkasta lentokentälle yhtä helvettiä.

Samalla terassilla hävisin pokeripöydässä heti ensimmäisessä jaossa (suora vs. täyskäsi) pienen setelin ja jouduin muistaakseni reissujeni ensimmäisen ryöstön kohteeksi - joku pölli yhteishuoneestamme kaapinovesta lukkoni! Uskon että tämä joku luuli että lukko oli hylätty siihen kun ei kerran ollut lukossakaan tai jotain vastaavaa, mutta aika nolo sattuma silti. Tarina vielä pahenee sillä että ostamani uusi lukko hajosi heti seuraavana päivänä eli tänään. Lienee aika siirtyä numerolukoista oikeisiin.

Mutta juu tätä päivitystä kirjoitan viidakon täyttämältä sormisaarelta eli täältä Palawanilta, Puerto Princessan kaupungista. Tulevina päivinä pitäisi käydä tsekkaamassa maanalainen joki eli jonkinlainen kilometrejä pitkä luola, kaikenlaista luonnonkaunista pikkusaaristoa ja lopulta hypätä Coron saarille sukeltamaan tusinan japanilaisen WWII hylyn ympärillä. Uusimman suunnitelman mukaan pysyn joulun yli Filippiineillä ja hankkiudun Borneolle vasta tammikuun puolivälissä.

2 kommenttia:

  1. Morjens! Joulu onkin hyvä viettää niissä maisemissa, siellä sitä kuitenkin juhlitaan ihan yhtä lailla. Jos satut Cebun suunnalle menemään, väijy Facebookista mun kaverilistasta Butch Mateo -niminen henkilö, näyttää varmasti mielellään paikkoja sillä suunnalla.

    VastaaPoista
  2. Cheers olis tarkotus sinne mennä, kattellaan. Pelottaa että joulu karkaa täällä ihan käsistä, ne on juhlinu jo jonkin aikaa sitä.

    VastaaPoista